miercuri, 30 decembrie 2009

Ora de Bilanţ

Când ornicul timpului ne va anunţa că am păşit într-un spaţiu necunoscut, să ne refugiem pentru un moment din vălmăşagul ameţitor al cotidianului şi să aruncăm o privire retrospectivă la faptele, gândurile şi sentimentele de care am fost călăuziţi în anul care a trecut. Cumpăna anilor ne pune faţă în faţă cu conştiinţa noastră. Este ora de bilanţ sufletesc.

Să explorăm profunzimile sufletului şi să aducem la lumină, din subconştientul fiinţei noastre, toate păcatele pe care le-am comis cu sau fără ştiinţă şi care au adus atingere echilibrului nostru moral, exprimându-ne adânca părere de rău şi rugând pe Dumnezeu să ne ierte pe baza jertfei Fiului Său. Să revizuim tot ce am dobândit mintal în anul care a trecut, toate achiziţiile pe care le-am făcut. Să fim gata a repudia ce ni se dovedeşte a fi fals şi a accepta ce repudiasem pe nedrept.

Marea vieţii e din ce în ce mai agitată. Talazurile ei cad în continuu vijelios peste noi. Dar oricât de absurde şi de nedrepte ar fi cele ce se întâmplă, ele au o logică. Toate evenimentele au loc după “sfatul hotărât şi după ştiinţa mai dinainte a lui Dumnezeu”. (F.A 2:23). “Totul e cântărit, totul e măsurat, totul e socotit”. Nici o suferinţă şi nici o lacrimă nu se iroseşte în van. “El numără paşii noştri de pribegi şi chiar lacrimile noastre le adună într-un burduf, iar apoi le scrie în cartea Sa de aducere aminte.” (Ps. 56:8)

Acum când suntem la margine de ani, să avem mereu înaintea ochilor aritmetica vieţii, ca să ne ştim număra bine zilele şi să primim o inimă înţeleaptă.

Fie ca Dumnezeu să ne dea înţelepciune şi putere ca în acest an să facem paşi importanţi şi progrese considerabile spre Împărăţia Sa. AMIN.

miercuri, 9 decembrie 2009

CARTEA CARTILOR

Priviţi la Cartea Cărţilor, e mană sfântă

Din care-n fiecare zi ne tot nutrim,

E harfa Universului ce ne prezintă

Mesajul Tatălui, redat în mod sublim.

O enciclopedie, care ne învaţă

Despre istoria umană cum s-a scris,

Cum omul care-a fost deposedat de viaţă

Va fi restaurat din nou în Paradis.

E un esenţial de cunoştinţe

Indispensabile la omul în păcat,

Pierdut pe la uitatele credinţe,

Intimidat mereu cu iadul înfocat.

E gândul Creatorului, turnat şi întrupat

Pe calea slovelor în forme de tipar,

Este Înţelepciunea care ne-a salvat,

Făclia libertăţii şi mântuirea-n dar.

Aceasta e Scriptura, atotştiinţă,

Poezie inefabilă în Univers,

Inepuizabil vector către pocăinţă,

Duh de viaţă în trupul nostru efemer.

Iubim această Carte, slăvim pe Autor,

Îi admirăm “Fântâna” argintie,

În fiecare zi venim l-acest Izvor

Să scoatem apă, proaspătă şi vie.

Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de tine!

Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de tine!
Iosua 1:8