vineri, 31 decembrie 2010

Aritmetica vieţii

Se scurg ultimele fire de nisip din clepsidra anului 2010. Cu emoţie o întoarcem încă odată, mulţumind Celui ce ne-a dat această şansă.



Deşi marea pe care am navigat în anul acesta a fost deosebit de agitată, talazurile ei au izbit cu furie în barca existenţei noastre, totuşi n-am naufragiat, ci am ajuns cu bine la porţile Noului An. Şi aceasta datorită Celui de la cârmă, a Domnului nostru Isus, care nu numai că ne-a condus în siguranţă spre liman, dar a fost şi avocatul nostru. Datorită Lui, Dumnezeu nu ne-a tăiat firul vieţii, ci ne-a mai păstrat în ţesătura Lui.
Lăudat să-i fie numele!
Paşii pe care anii îi parcurg pe fluviul vremii nu sunt întâmplători. Ei reprezintă sectoare de drum, intervale în care se disting valori şi se conturează idealuri.
În itinerarul nostru pe acest tărâm, adeseori uităm de aritmetica vieţii. Cât fir s-a desfăcut şi cât a
rămas pe ghemul existenţei? Rugăciunea noastră către  Dumnezeu să fie: „Învaţă-ne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înţeleaptă! (Ps. 90:12). Marginile anului ne invită la acest lucru.
Să preţuim cel mai valoros capital pe care îl avem… zilele vieţii noastre; ele sunt un dar de la Dumnezeu.
Dacă în anul care a trecut n-am fost o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, dacă cuvintele noastre n-au fost plăcute şi moderate, izvorâte din inimi pline de iubire şi simpatie, dacă n-am rămas în hotarele unei raţiuni sănătoase, atunci să ne ducem la Tronul harului pentru a ne cere iertare. Sângele Domnului nostru Isus Cristos are valoare suficientă pentru a ne acoperi toate imperfecţiunile.
Anii pe care îi scădem la ora bilanţului nu sunt atât de importanţi ca anii ce ne-au rămas până la înserarea vieţii.
Să-i împodobim cu o măiestrită broderie a faptelor bune!
Să fim mai înţelepţi, mai drepţi, mai iubitori, mai răbdători, mai fierbinţi în spirit !
Să ne asociem cu toţi fraţii lui Isus, cântând împreună aceaşi partitură !
Bagheta Dirijorului divin ne va elimina din orchestră dacă vom introduce note discordante.
Să nu ne împotrivim la ce Providenţa va permite să vină peste noi în anul în care intrăm. Deviza noastră să fie : « FACĂ-SE VOIA TA »
Cu astfel de gânduri să trecem pragul Noului An !


Niciun comentariu:

Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de tine!

Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de tine!
Iosua 1:8