duminică, 15 decembrie 2013

Miracolul naşterii din fecioară

Când într-o cetate din Galilea, numită Nazaret, îngerul Gavril i-a zis unei fecioare: “. . . iată că vei rămânea însărcinată şi vei naşte un fiu, căruia îi vei pune numele Isus, Maria a zis îngerului: “Cum se va face lucrul acesta, fiindcă eu nu ştiu de bărbat?” Îngerul i-a replicat: “Duhul Sfânt se va pogorî şi puterea Celui Prea Înalt te va umbri. De aceea Sfântul care se va naşte din tine, va fi chemat Fiul lui Dumnezeu. . . Căci niciun cuvânt de la Dumnezeu nu este lipsit de putere.”(Luca cap 1).

Cea mai măreaţă dintre naşteri- naşterea lui Isus Cristos – nu s-a săvârşit în mod firesc, ci a fost un miracol măreţ. De fapt, naşterea lui Isus a fost o naştere normală. Miracolul stă în faptul zămislirii “pruncului” în sânul feceoarei. Unii sceptici, care contestă Biblia, spun că un asemenea fenomen este imposibil din punct de vedere biologic. Alţii spun că Isus a fost fiul lui Dumnezeu aşa cum toţi oamenii sunt fii Săi. Diferite alte ipoteze sunt enunţate de către mulţi. Dar aceste sugestii nu sunt decât echivocuri, care tăgăduiesc realitate relatată de scripturi cu privire la acest subiect.
Împăcarea omului cu Dumnezeu pe care a plănuit-o Tatăl în înţelepciunea Sa şi care a fost înfăptuită de către unicul Său Fiu, este cea mai mare şi mai măreaţă operă de mântuire. Cât despre întruparea Sa miraculoasă şi supranaturală este inutil să încercăm a o explicăm în mod natural.

Când Isus venit în lume a zis: “Tu n-ai voit nici jertfă nici prinos, ci mi-ai pregătit un trup.” Trupul acesta a îndeplinit două condiţii:
1) a fost fără cusur şi fără prihană (1Petru 1:19). Tatăl şi mama să nu aibă defecte.
2) din punc de vedere spiritual, el trebuia să fie sfânt, nevinovat, fără pată, despărţit de păcătoşi. (Evrei 7:26). Aceste condiţii nu puteau fi îndeplinite numai de către cineva care a fost conceput în mod miraculos. Dacă părinţii Săi naturali, care se aflau sub blestem, ar fi contribuit cu material genetic la formarea Sa, El nu ar fi fost fără de păcat. De aceea Dumnezeu a trebuit să se implice la naşterea lui Isus. Îngerul i-a spus Mariei: (Luca 1:35). Cu toate acestea “. . .El a trebuit să se asemene fraţilor Săi în toate lucrurile, ca să poată fi, în ce priveşte lucrurile cu Dumnezeu, un mare preot milos şi vrednic de încredere, ca să facă ispăşire pentru păcatele norodului.”(Evrei 2:17).  

Observăm că un fenomen imposibil ştinţific, este posibil la Dumnezeu. Cine se îndoieşte că Dumnezeu ar fi putut face aşa ceva, îi subapreciază capacităţile, omnipotenţa Sa.
Ioan Botezătorul a zis: “Vă spun că Dumnezeu din pietrele acestea poate să ridice fii lui Avraam.”(Luca 3:8).
Trupul lui Isus a fost în întregime uman. Trupul Său a fost făcut în mod special de către Dumnezeu, aşa cum trupul lui Adam a fost făcut în mod special, fără să aibă părinţi naturali.
Se spune despre Isus că “este din familia lui David” chiar dacă nu are o moştenire genetică de la Maria. Nu trebuie să ne întrebăm: Cum s-a făcut acest lucru? Ce la noi este cu neputinţă, este cu putinţă la Dumnezeu. Natura umană este un impediment serios în cunoaşterea unor lucruri pe care Dumnezeu le are în stăpânirea Sa.
Noi să fim plini de înţelepciune pentru a aprecia, a mărturisi şi a adora pe Cel care “. . . atât de mult a iubit lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică.”(Ioan 3:16).
Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toţi cu mai multă înţelepciune, pentru a putea vesti mereu virtuţile Celui ce ne-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată!

AMIN!















Niciun comentariu:

Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de tine!

Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de tine!
Iosua 1:8