marți, 11 martie 2014

Gânduri despre nedreptate

Se poate spune că titlul de mai sus este impropriu, pentru că gândurile noastre, cugetările noastre, trebuie să fie despre dreptate şi nu despre nedreptate. Dar gândindu-ne la tot ce este drept, ajungem şi la opusul dreptăţii.

Tronul lui Dumnezeu este aşezat pe dreptate, iar  omul, făcut după chipul şi asemănarea Lui a fost înzestrat cu acest atribut care este dreptatea.
S-a găsit, însă, cineva care a pervertit această însuşire primită de către om. Sărmanul om! Cum a ajuns o victimă a nedreptăţii prin manevrele lui satan. Dar nu numai atât, ci de atunci şi până azi majoritatea oamenilor sunt nedrepţi.
Nedrepţi sunt conducătorii, nedrepţi sunt judecătorii. În toate domeniile se fac nedreptăţi. Aceasta nu înseamnă că nu există şi oameni care, aşa cum spune profetul, “fac dreptate şi iubesc mila.” Aceşti oameni au înţeles că înainte de a face progrese în alte domenii, trebuie să fie drepţi, echitabili faţă de tot ce se întâmplă în jurul lor.

Profetul Ieremia spune: “Vai de cel ce îşi zideşte casa cu nedreptate şi odăile cu nelegiuire; care pune pe aproapele său să lucreze degeaba, fără să-i dea plata…” (Ier. Cap22 v 13).
Cel ce nedreptăţeşte, se nedreptăţeşte pe sine şi este mai nefericit ca cel nedreptăţit.
Este o mare nedreptate să pari drept, fără a fi.
Nedreptatea produce tulburări, ură şi luptă între oameni.
Cine seamănă în brazdele nedreptăţii va secera furtună.
O nedreptate nepedepsită, te îndeamnă la una nouă.
În cartea Eclesiastul cap. 8 v 11, citim: “Pentru că nu se aduce repede la îndeplinire hotărârea dată împotriva faptelor rele, de aceea este plină inima fiilor oamenilor de dorinţa să facă rău.”
Deptul Iov ne spune cum stau lucrurile la acest punct. “Dar pentru că mânia Lui nu pedepseşte încă, nu înseamnă că puţin îi pasă de nelegiuire.”(Iov 35:15). Fiecare dintre noi va trebui să dăm socoteală de binele şi răul pe care l-am făcut pe când trăiam în trup.

Prietene, oricine ai fi, fereşte-te de nedreptate şi urmează mai bine calea dreptăţii, chiar dacă sunt puţini pe ea.
Nu totdeauna cei mulţi au dreptate şi nu totdeauna calea bătătorită este calea dreaptă.
Manifestă atitudine faţă de nedreptate. Dacă nu faci aşa, tu singur eşti nedrept. Păzeşte-te, însă, pe tine să nu faci nedreptăţi.
Aminteşte-ţi mereu de cuvintele proorocului Amos: “…dreptatea să curgă ca o apă curgătoare şi neprihănirea ca un pârâu care nu seacă.”(Amos 5:24).


Amin!

Niciun comentariu:

Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de tine!

Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de tine!
Iosua 1:8