joi, 8 februarie 2018

                  ,,Vie Împărăția Ta...,,

,,Într-o zi, Isus se ruga într-un loc anumit. Când a isprăvit rugăciunea unul din ucenicii Lui i-a zis: Doamne, învață-ne să ne rugăm cum a învățat și Ioan pe ucenicii lui.,,(Luca 11:1).

Prin rugăciunea „Tatăl nostru... ,, pe care Isus a spus-o discipolilor Săi, El i-a învățat că cel mai important lucru este sfințirea Numelui lui Dumnezeu. Apoi i-a instruit să zică: ,,Vie Împărăția Ta; facă-se voia Ta, precum în cer așa și pe pământ.,,
De atunci până astăzi urmașii lui Isus și aproape toți creștinii se roagă același lucru, dar nu se vede că s-a împlinit. ,,Vie Împărăția Ta...,, a fost și este strigătul universal  al tuturor celor ce au așteptat și așteaptă ca voia lui Dumnezeu să se facă și pe pământ cum se face în cer.
Ne putem gândi că mulți în așteptarea lor au fost dezamăgiți văzând că lucrurile rămân la fel și Împărăția lui Dumnezeu nu i-a ființă. Chiar și apostolii au întrebat pe Domnul înainte de înălțarea Sa: ,,Doamne, în vremea aceasta ai de gând să așezi din nou Împărăția lui Israel? El le-a răspuns: Nu este treaba voastră să știți vremurile sau soroacele; pe acestea Tatăl le-a păstrat sub stăpânirea Sa.,,(FA. 1:6,7)

Prin multe profeții Domnul ne asigură că Împărăția va fi stabilită pe pământ – numind-o ,,Muntele lui Dumnezeu.,,
În profeția lui Daniel – Împărăția este arătată ca o piatră care devine un munte și umple tot pământul. (Daniel 2:45).
În profeția lui Isaia este arătată tot ca un munte. (Isaia cap. 25).
Despre binecuvântările acestei Împărății ne vorbesc profeții Mica, cap.4 și Isaia cap. 2.
Toate aceste profeții sunt adresate, în primul rând, națiunii lui Israel. Muntele Sion era sediul guvernului național ce conducea Israelul.
Muntele Sionului era tipul adevăratului Sion ceresc de unde vor fi emise legile ce vor guverna Împărăția lui Dumnezeu de pe pământ.
În Mica cap. 4, citim despre muntele Casei Domnului. Casa Domnului  care exista în Israel era condusă de către David și urmașii săi. Dar adevărata Casă a lui Dumnezeu care va domni în Împărăția viitoare nu va fi condusă de David. Această Casă va fi compusă din Isus și urmașii Săi.

Urmașii lui Isus au promisiunea că dacă rămân credincioși până la moarte vor domni cu Isus, în Casa lui Dumnzeu. ,,Și dacă suntem copii, suntem și moștenitori: moștenitori ai lui Dumnezeu și împreună moștenitori cu Cristos, dacă suferim cu adevărat împreună cu El, casă fim și proslăviți împreună cu El.,, (Rom. 8:17).
În timpul misiunii Sale pământești, Isus le-a mai spus ucenicilor: ,,Cât despre ziua aceea, sau ceasul acela, nu știe nimeni, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.,,(Marc. 13:32).
Din această afirmație a Domnului rezultă că Isus n-ar fi cunoscut nimic despre ziua ACEEA. Dar în același capitol 13 v 1-10, sunt clarificate unele lucruri. El le-a amintit multe semne prin care, dacă vor fi atenți, vor putea cunoaște apropierea Împărăției.
Stabilirea poporului Israel în Palestina este cel mai elocvent semn.(Luca 21:29-32).
Chiar dacă Isus a cunoscut și date, El nu a dat discipolilor Săi decât semne, îndemnându-i la veghere și rugăciune.
Nu datele cronologice ne testează pe noi pentru Împărăția lui Dumnzeu, ci credința și iubirea pentru El.
Domnul continuă să-și aleagă poporul care să-i poarte Numele.(FA 15:14).
Împărăția va veni, fie că cineva crede fie că nu! Ea vine după orologiul lui Dumnezeu nu după al nostru.
Până la vremea când Împărăția va fi o realitate să nu încetăm a ne ruga: ,,Vie Împărăția Ta și facă-se voia Ta, precum în cer așa și pe pământ!,,


Amin.                              

Niciun comentariu:

Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de tine!

Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de tine!
Iosua 1:8