marți, 12 aprilie 2011

REMEMBER

Să petrecem alături de Domnul nostru Isus, ultimele Sale zile din viaţa pământească numită şi, "Săptămâna Patimilor."

9 NISAN

Se apropia praznicul Paştelor. Iudeii erau convinşi că Isus va veni cu ucenicii la Ierusalim să prăznuiască sărbătoarea, după Lege.
Preoţii cei mai de seamă şi fariseii au adunat Soborul şi au zis: "Ce vom face? Omul acesta face multe minuni. Dacă-L lăsăm aşa, toţi vor crede în El şi vor veni Romanii şi ne vor nimici şi locul nostru şi neamul. Unul din ei , Caiafa, care era mare preot în anul acela, le-a zis: "Voi nu ştiţi nimic; oare nu vă gândiţi că este în folosul vostru să moară un singur om pentru norod, şi să nu piară tot neamul?" (Ioan 11: 47-50). Din ziua aceea au hotărât să-L omoare.
Să scape de acest impostor care a venit să le strice legea şi să le facă de ruşine neamul. Au considerat că este momentul potrivit să pună capăt acestei nelegiuiri. Au poruncit că, dacă va şti cineva unde este să le dea de ştire ca să-L prindă.

Isus a mers în Betania, la prietenul Său Lazar. Acolo Marta i-a pregătit o cină. Maria a luat un litru cu mir de nard curat, de mare preţ, şi a uns picioarele lui Isus şi le-a şters cu părul capului ei.
O mulţime de Iudei, aflând că Isus este în Betania au venit acolo să-L vadă, dar nu numai pe El, ci şi pe Lazar care a fost înviat din morţi.
Preoţii cei mai de seamă au hotărât să omoare nu numai pe Isus, ci şi pe Lazar.
Aceasta întâmplare a avut loc cu şase zile înainte de Paşte. (Ioan 12:1).

Niciun comentariu:

Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de tine!

Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de tine!
Iosua 1:8