miercuri, 12 februarie 2014

             Temelia Sfinţilor

Partea de rezistenţă a unei construcţii, temelia sau infrastructura ei, îi garantează trăinicia.
O clădire care nu este potrivită cu temelia pe care stă se va prăbuşi. Un copac ce îşi întinde ramurile dincolo de măsura adâncimii rădăcinilor sale va fi doborât de furtună. Acest principiu este valabil pentru orice zidire.

La crearea Pământului Dumnezeu a folosit acest principiu. “Tu ai aşezat Pământul pe temeliile lui şi niciodată nu se va clătina.”(Ps. 104:5).
Temeliile Pământului sunt legile neschimbabile şi veşnice care susţin mişcarea planetei şi o păstrează pe orbită. “După legile Tale stă în picioare totul astăzi, căci toate lucrurile Îţi sunt supuse.”(Ps. 119:91).

Omul creat după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu înţelege toate aceste lucruri, pentru că îi sunt descoperite. Oricine ia seama la principiul lui Dumnezeu îşi va construi şi el o casă trainică, zidită pe temelii veşnice.
Noi toţi lucrăm zilnic la zidirea Templului spiritual. Clădim noi pe temelia adevărului?
Ap. Pavel a scris fraţilor din Corint: “După harul lui Dumnezeu care mi-a fost dat, eu ca un meşter zidar înţelept am pus temelia şi un altul clădeşte deasupra. Dar fiecare să ia seama cum clădeşte deasupra. Căci nimeni nu poate pune o altă temelie decât cea care a fost pusă şi care este Isus Cristos.”(1Cor. 3:10,11). “Iată pun ca temelie în Sion o piatră, o piatră încercată, o piatră de preţ, piatră din capul unghiului clădirii, temelie puternică; cel ce o va lua ca sprijin nu se va grăbi să fugă.”(Isaia 28:16).

Aceasta este Temelia pe care zidesc sfinţii. Fiecare îşi aduc aportul, mai mare sau mai mic, la
ridicarea marelui Edificiu de pace şi dreptate, biruitor asupra răului, care va uimi întreg Universul.
Copiii lui Dumnezeu zidesc în fiecare zi şi ei înşişi sunt zidiţi pe temelia apostolilor şi a proorocilor, Piatra din capul unghiului fiind Isus Cristos. În El toată clădirea bine închegată, de un perfect echilibru, va fi inaugurată în dimineaţa Împărăţiei, ca “un monument de milă Dumnezească”, ce va aduce pacea şi înfrăţirea tuturor.

AMIN!


Niciun comentariu:

Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de tine!

Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de tine!
Iosua 1:8