duminică, 1 septembrie 2013

Cuvinte credibile



“…fii o pildă pentru credincioşi: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie.”(1Tim. 4:12)

Un vestitor al Evangheliei are credibilitate, atunci când propovăduirea Cuvântului este însoţită de faptele sale.
Nu numai în v12, ci în întreg cap. 4, Pavel dă copilului său în credinţă, Timotei, sfaturi deosebit de înţelepte în ce priveşte comportarea corectă a unui slujitor adevărat al lui Cristos, îndemnându-l ca la rândul lui să pună şi el în mintea fraţilor aceste lucruri. Dar mai presus de toată teoria, Pavel pune accent pe puterea exemplului.
Pavel nu vrea să spună că un exemplu bun vorbeşte mai bine şi mai drept ca şi Cuvântele Scripturii, dar un exemplu bun face ca toate aceste Cuvinte să fie demne de crezut.
Poate că sunt oameni care se îndoiesc de ceea ce spui, oricât de frumos ai prezenta, dar cu siguranţă mult mai repede vor crede ceea ce faci.
Fii pildă pentru credincioşi: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie.”  Numai pentru credincioşi să fim pildă? Fii pildă pentru toţi oamenii! Vorbirea ta să nu depăşească limitele raţiunii sănătoase şi a bunului simţ. Fii o binecuvântare  pentru semenii tăi. Dovedeşte în purtarea ta trăsături de caracter asemănătoare cu ale lui Isus. Urmăreşte sfinţenia, fără de care nimeni nu va vedea pe Dumnezeu. Fii integru în toate lucrurile, şi acest exemplu de comportament va da greutate, va da credibilitate cuvintelor tale.


Domnul să ne ajute!

Niciun comentariu:

Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de tine!

Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de tine!
Iosua 1:8