joi, 23 februarie 2017

                  Tableta X

Ştiu, în adevăr, că nimic bun nu locuieşte în mine, adică în firea mea pământească, pentru că, ce-i drept, am voinţă să fac binele, dar n-am puterea să-l fac. Căci binele pe care vreau să-l fac, nu-l fac,  ci răul pe care nu vreau să-l fac, iată ce fac!”(Rom. 7:18,19)

Statisticile recente afirmă că o treime din populaţia globului suferă de „sindromul închinării la celebrităţi.” Bărbaţi şi femei, tineri şi vârstnici, sunt fascinaţi de imaginea celebrităţilor pe care le adoră.
Aceste persoane sunt idolii lor. Fie că sunt actori de cinema, cântăreţi, prafericiţi în viaţă ori care sunt în mormânt, sportivi, conducători de ţări şi alte persoane aşa zise proieminente, ei sunt dumnezeii lor la care se închină.
Viaţa imorală a celor adoraţi, gafele pe care le fac, nu-i interesează, nu-i trezesc la realitate. Se adâncesc tot mai mult în fanatism.
Acest lucru este un fenomen al zilelor pe care le trăim şi adevărul biblic se împlineşte sub ochii noştri. Omul, în degradarea lui, a schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu, iar slava Sa a fost înlocuită cu o icoană care seamănă cu omul muritor, închinându-se creaturii în locul Creatorului care, l-a întocmit şi adus în existenţă.
În loc să-i dea cinste lui Dumnezeu, a cărui însuşiri se văd în toată creaţia Sa – omul cinsteşte pe un muritor ca el. Această atitudine este condamnată de către Dumnezeu.
Sfântul Pavel scria celor din Roma: „Mânia lui Dumnezeu se descopere din cer împotriva oricărei necinstiri a lui Dumnezeu şi împotriva oricărei nelegiuiri a oamenilor, care înăduşe adevărul în nelegiuirea lor.”(Rom. 1:18).
Dar cu tot afrontul şi insultele care au fost aduse lui Dumnezeu în toate veacurile, totuşi El doreşte ca toţi oamenii să vină la mântuire. În vederea acestui fapt a trimis pe Domnul Isus să răscumpere pe om, ca toţi cei ce vor crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă vaşnică.
Tot în acest sens Petru ne lasă scris:”îndelunga răbdare a lui Dumnezeu este mântuire.” Aceasta nu înseamnă că lui Dumnezeu prea puţin îi pasă de nelegiuire. „Dumnezeu va aduce orice faptă la judecată, şi judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rău.”(Ecl. 12:14).
La timpul hotărât, când cerul şi pământul vor fi curăţate, Dumnezeu va „uni iarăşi, într-unul; în Cristos, toate lucrurile din ceruri şi cele de pe pământ.”

   „Aşteptăm cu drag, Isuse, Noul Tău Regat….”


Amin.

Niciun comentariu:

Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de tine!

Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de tine!
Iosua 1:8