joi, 20 septembrie 2007

Cugetări

Suntem fericiţi să ştim că Dumnezeu, Tatăl nostru, a măsurat totul. El ştie cum vom reflecta slava Fiului Său cât timp suntem aici pe pământ. Noi suntem lucrarea Sa, şi îndată ce divinul Sculptor Îşi va fi terminat lucrarea, El ne va scoate din atelierul Său pentru a ne aşeza fără zgomot la locul pe care-l vom ocupa în Împărăţie. Ceea ce face Dumnezeu în noi este mai important decât ceea ce facem noi pentru El. Într-o zi se va spune: "Ce lucruri mari a făcut Dumnezeu pentru noi " (Numeri 23:23).

Nădejdea Vieţii

"O nădejde amânată îmbolnăveşte inima, dar o dorinţă împlinită este un pom de viaţă." (Prov.13:12). Câte iluzii s-au dovedit deşarte şi au lăsat în urmă goluri şi regrete. Unii şi-au pus nădejdea în bogăţii, ca mai târziu să ajungă săraci. Alţii s-au încrezut fără rezerve în prietenii lor, care de cele mai multe ori i-au decepţionat. Singură Evanghelia ne aduce o speranţă sigură. Ea ne aduce:

"...nădejdea vieţii veşnice, făgăduită mai înainte de veşnicii de către Dumnezeu care nu poate să mintă..." (Tit 1:2).

În mijlocul atâtor frământări şi incertitudini ale vieţii, credinţa este ancora nădejdii noastre. Credinţa aceasta nu este naivă, ci se bazează pe făgăduinţele lui Dumnezeu, care sunt "Da" şi "Amin". Dar nădejdea noastră nu se bazează numai pe credinţă, ci pe însuşi "... Domnul Isus Hristos, nădejdea noastră." (1Timotei 1:1). Faţă de această singură şi sigură speranţă, toate speranţele omeneşti nu sunt decât iluzii deşarte.

Da şi Nu

"Felul vostru de vorbire să fie : "Da, da; nu , nu..." (Matei 5: 37).

"Da şi nu", sunt două monosilabe care au o putere extraordinară în deciziile pe care le luăm. Un "nu", spus hotîrât, a fost comparat cu o mare spumegândă care respinge cele mai sălbatice talazuri. Un "nu" definitiv, este arma irezistibilă prin care putem respinge orice ispită. "Moise, când s-a făcut mare, "nu" a vrut să fie numit fiul fiicei lui Faraon." (Evrei 11:24). Avraam a spus "nu", darurilor împăratului Sodomei. (Genesa 14:23).

A spune "da" când trebuie, este la fel foarte important. Să spunem "da", când Domnul ne cere să-l urmăm. Să spunem "da" lucrurilor adevărate, drepte, curate, tuturor celor ce sunt vrednice de cinste, vrednice de iubit etc. "Da şi nu", se pare că sunt o parte pozitivă şi una negativă. Dar întrebuinţarea lor corectă în viaţa creştină, aduc un rezultat pozitiv. În lumea neregenerată a scepticismului şi minciunii, atât "da" cât şi "nu", produc deziluzie.

Niciun comentariu:

Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de tine!

Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de tine!
Iosua 1:8