luni, 12 decembrie 2016

              Tabletă de sănătate VIII

În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care să fim mântuiţi.”(FA. 4:12).

Mai există şi astăzi părţi ale lumii în care oamenii sunt puşi să aleagă între învăţăturile lui Marx şi cele ale lui Cristos. Cu alte cuvinte, alegerea între a lua de conducător pe Marx, care a respins pe Dumnezeu şi Biblia, s-au al primi pe Cristos ca mântuitor.

Comparând pe cei doi, observăm că Marx care a scris biblia comunismului nu a posedat puterea de a mântui omenirea din păcat. Chiar cei care l-au simpatizat pe Marx, când îi fac biografia îl numesc izolat şi ostil, iritabil şi insensibil, gelos şi suspicios.
În toată gândirea şi opera lui Marx nu găsim concepte ca: Dumnezeu – iubire – puritate – bunătate – blândeţe.
În schimb Isus a fost bun chiar şi cu acei oameni care erau demni de dispreţ, cum erau femeile stricate şi vameşii.
A luat copilaşii în braţe, s-a atins de bolnavi şi i-a vindecat, a înviat morţi, s-a rugat pentru duşmanii Lui etc. A iubit atât de mult pe mama Sa (deşi niciodată nu i-a spus mamă), încât atunci când a fost pe cruce a încredinţat-o lui Ioan. Mai mult decât atât, deşi ştia că majoritatea oamenilor pentru care El moare, tot sluji netrbnice vor rămâne, totuşi au constituit obiectul iubirii Sale. Ce altruism!
El a adus iertarea păcatului original pentru toţi oamenii şi asigurarea mântuirii pentru toţi cei ce vor crede în jertfa Sa.
În nimeni altul nu este mântuire…” Nimeni altul nu trebuie să fie exemplul nostru.
Să-L urmăm, dar, pe Isus cu drag, orice sacrificii ni s-ar cere!

Amin.

Niciun comentariu:

Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de tine!

Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de tine!
Iosua 1:8