luni, 20 august 2007

Gânduri

Cine suntem noi? De unde venim? Unde ne ducem? Are existenţa noastră vreun sens? Există ceva după moarte? Ştiinţa este incapabilă să ne răspundă. Singur Dumnezeu – Suveranul Universului, ştie să ne răspundă la toate întrebările noastre. Chiar dacă pământul pe care locuim nu este decât un fir de praf rătăcit în infinit, totuşi noi nu suntem pentru El, nişte fiinţe neânsemnate. El ne-a lăsat Biblia, cartea care înmănunchiază în mod sistematic nu numai esenţialul cunoştinţelor omeneşti, dar trece dincolo de marginea raţiunii noastre. Omul s-a folosit în mod remarcabil de intelegenţa sa. A exploatat materia, a dezintegrat atomul, a atins cosmosul, dar ignoră şi revine la propriile sale dimensiuni, când este vorba de existenţa sa şi de viitorul său veşnic. Cu cât se instruieşte mai mult, cu atât mai mult se pierde în neştiinţa lui, ca într-o pădure ecuatorială. Ştie să teleghideze şi să telecomande tot felul de arme sofisticate, navighiază pe internet prin toată lumea, dar nu ştie să-şi dirijeze propriile sale simţăminte. "O om, ce mari răspunderi ai!" Priveşte spre cer. Priveşte spre Golgota. Aduţi aminte că eşti inteligent. Luptă-te să ştii cine eşti, ce cauţi pe planeta aceasta. Să nu regreţi mâine ceea ce n-ai gândit azi.

ÎNCOTRO?

Poate că te obsedează nişte întrebări asupra sensului vieţii. Dacă priveşti " înapoi"vezi numai destrăbălare, minciuni, făţărnicie etc. Dacă priveşti "înainte", te temi de ce va fi după moarte. Dacă priveşti "în jurul tău", constaţi o lume depravată, plină de egoism, de nedreptate, de violenţă şi imoralitate. Atunci, încotro? Nu există rezolvare la problemele tale profunde? Există un Dumnezeu Atotputernic. El a creat Universul. "Ridică-ţi ochii în sus." El atât de mult a iubit lumea, încât i-a întins posibilitatea salvării din păcat. Şi pe tine te iubeşte. Şi ţie îţi dă şansa să vii la cunoştinţa adevărului şi să-ţi câştigi viaţa veşnică. Fiul Său, Isus Hristos te aşteaptă. "Ridică-ţi ochii în sus." Poate că pentru tine Isus e un mit, o iluzie. Poate că El niciodată n-a fost în orizontul tău de cunoaştere. Dacă nu cunoşti pe Isus, să ştii că El te cunoaşte. Ştie când ai suferit, când ai plâns, când ai avut reuşite şi când ai avut dezamăgiri. Tu ai putea să rămâi pentru totdeauna o victimă a nepăsării, dar dacă aşa confuz cum eşti, ţi-ai da jos masca ipocriziei, ai putea să te întâlneşti cu Cel ce doreşte, de mult, acest lucru. Depărtează mândria care ca un laţ te ţine captiv. Aruncă-te la picioarele Domnului. Spune-i: Sunt un păcătos, iartă-mă, primeşte-mă la Tine aşa cum sunt. Şi bucuria Domnului va fi tăria ta.

TRENUL VIEŢII

Suntem în plină călătorie a vieţii. Comparaţia vieţii cu o călătorie într-un tren, pare a fi banală, dar este destul de sugestivă. Trenul vieţii aleargă mereu. Prin faţa ochilor noştri defilează oraşe, câmpii, munţi, poduri, tunele, semnale macazuri etc. Poate că nu demult am trecut printr-un tunel întunecos; Moartea cuiva drag, un accident, o boală, o decepţie. Trenul a încetinit un pic, apoi şi-a reluat mersul normal. În staţii coboară multă lume, iar alţii urcă. Cei ce coboară lasă în vagoanele trenului averi, situaţii excelente, relaţii, cunoştinţe etc. Dar au luat cu ei la coborâre povoara păcatelor, dacă nu s-au pocăit în vremea călătoriei pe meleagurile acestui pământ. Să nu aşteptăm oprirea finală pentru a rezolva această chestiune. S-ar putea întâmpla să fie tardiv.

Un comentariu:

Anonim spunea...

un articol foarte diferit de cele de pana acu, dar superb in acelasi timp. chiar ca te pune pe ganduri...; care este rolul nostru in lumea aceasta?... multumesc frate inca o data:)

Persida

Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de tine!

Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de tine!
Iosua 1:8